El maig de 1979 surt a la llum el núm. 1 de la revista “LA FARGA” com a “butlletí del Casal de Jubilats i Simpatitzants”. Podríem dir que és un Casal atípic; en aquell temps un grup de jubilats jugaven a la petanca a la plaça Verdaguer (dels Peixos) i entre el Bisbat, que va cedir el terreny (l’hort del Rector), i les aportacions econòmiques de la fàbrica Gassol, a més d’altres donacions, es va agençar l’espai per al joc de petanca i es va construir l’edifici on està situat l’actual Casal.
L’any 1979, hi va entrar jovent que tenia altres inquietuds i van decidir editar un butlletí que reflectís les activitats del Casal i donar l’oportunitat de col·laborar-hi a tothom que tingués alguna cosa a dir, creant-se el Consell de Redacció.

El primer número de LA FARGA surt amb 16 pàgines i ja amb la portada en color. Han passat més de 40 anys i la revista, amb algunes millores, continua. Primer com a butlletí i anys més tard com a “REVISTA DE SALT”, de la qual des de 2003 que tenim registrada la capçalera.

Fins a l’any 2011, amb una tirada de 1.300 exemplars, surt els primers dies de cada mes amb 36 pàgines. Entremig editem el “Suplement d’Estiu de LA FARGA”, amb la programació de la Festa Major, que surt al juliol. A partir de 2012, motivat per la crisi, es redueix la seva sortida de forma bimestral.

En el transcurs del temps LA FARGA s’ha anat fent portaveu de la vida social del poble. També ha facilitat la publicació d’opinions diverses relacionades amb l’entorn; i pensem que aquesta línia ha de ser l’objectiu a mantenir. Les seves pàgines estan obertes a tothom.

A partir de gener de 2017, el Casal de Jubilats i Simpatitzants deixa d’editar la revista. Continuant la seva publicació bimestral, com a editor d’aquesta, la Comissió de Festes de Salt.

A partir de gener de 2020, després de 41 anys de vida de la revista La Farga, el Consell de Redacció s’ha constituït en Entitat pròpia amb el nom d’Associació La Farga – Revista de Salt, actual editor de la revista.

Com sempre, l’equip de redacció ha estat format per gent voluntària, i intentem fer-la més assequible, sobretot per a gent de Salt que volta pel món. La trobareu cada dos mesos a la web: www.revistalafarga.cat.

Hem de fer constar, molt especialment, el nostre agraïment a l’Ajuntament, Generalitat, Diputació de Girona i a tots els anunciants que ens han estat fidels, ja que sense ells no hauria estat possible la continuïtat de la revista.