El maig de 1979 surt a la llum el núm. 1 de la revista com a "butlletí del Casal de Jubilats i Simpatitzants". L’afegit de Simpatitzants, al Casal de Jubilats, li ve del fet que l’any de la fundació del Casal, el 1972, haurien estat pocs els socis i es va oferir que en pogués ser tothom que pagués una quota, i continua igual. Podríem dir que és un Casal atípic; en aquell temps un grup de jubilats jugaven a la petanca a la plaça Verdaguer (dels Peixos) i entre el Bisbat, que va cedir el terreny (l’hort del Rector), i les aportacions econòmiques de la fàbrica Gassol, a més d’altres donacions, es va agençar l’espai per al joc de petanca i es va construir l’edifici on està situat l’actual Casal.
 
 L’any 1979, hi va entrar jovent que tenia altres inquietuds i van decidir editar un butlletí que reflectís les activitats del Casal i donar l’oportunitat de col·laborar-hi a tothom que tingués alguna cosa a dir, creant-se el Consell de Redacció, i així fins al número 313, de desembre de 2016, a partir del qual passà a fer-se càrrec de l'edició de la revista l'Associació Comissió de Festes de Salt.

El primer número de La Farga surt amb 16 pàgines i ja amb la portada en color. Han passat 40 anys i la revista, amb algunes millores, continua. Primer com a butlletí i anys més tard com a "Revista de Salt", de la qual des de 2003 que tenim registrada la capçalera. És clar que ha tingut alts i baixos i que en certs moments algú ja li havia cantat les absoltes, però s’ha reviscolat de totes les ensopegades.  Fins l'any 2011, amb una tirada de 1.300 exemplars, surt els primers dies de cada mes amb 36 pàgines. Entremig editem el Suplement d'Estiu de La Farga, Festa Major, que surt al juliol. A partir de 2012, i motivat per la crisi, es redueix la seva sortida de forma bimestral.


 Si la revista va néixer amb l’objectiu d’informar del què i el perquè del Casal de Jubilats i Simpatitzants, en el transcurs del temps s’ha anat fent portaveu de la vida social del poble. També ha facilitat la publicació d’opinions diverses relacionades amb l’entorn; i pensem que aquesta línia ha de ser l’objectiu a mantenir. Les seves pàgines estan obertes a tothom.

A partir de l'any 2017, el Casal de Jubilats i Simpatitzants deixa d'editar la revista. Continuant la seva publicació bimestral, com editor de la mateixa, la Comissió de Festes de Salt.
 
  Com sempre, l’equip de redacció ha estat format per gent voluntària -que ja és un mèrit en el temps actual-, i intentem fer-la més assequible, sobretot per a gent de Salt que volta pel món. La trobareu cada dos mesos a la Web. www.revistalafarga.cat.
 
 Hem de fer constar, molt especialment, el nostre agraïment a l’Ajuntament, Generalitat, Diputació de Girona i a tots els anunciants que ens han estat fidels, ja que sense ells no hauria estat possible la continuïtat de la revista.